IBPS PO/Clerk | SSC English Quiz | Latest pattern Based

Hello Aspirants!! Welcome to the Online English Section with explanation. Error detection topic accounts for 5-10 questions in the English section. It is imperative that you prepare this topic well. In this quiz we are sharing error detection questions which are important for all upcoming examinations like IBPS PO, IBPS Clerk, LIC, NABARD. Attempt and analyze your preparation!



Direction (1-10): In each of the questions given below a sentence is given which is then divided into five parts out of which one part is correct and given in bold. There is no error in three out of four remaining parts and therefore only one of the parts (other than the bold one) is incorrect. You must choose the grammatically incorrect part as your answer.


1) It is not unusual for the world A)/leading technology disruptors to B)/experience growth challenges as C)/the one WeWork just faced D)/," Son said in the statement E)
a) A
b) B
c) D
d) C
e) No error
Solution: a)-In part a Replace ‘world’ with ‘world’s’.

2) While rest and recovery is very important A)/, so is movement but the kind of movement depend B)/ on a number of factors, including the kind C)/ of cancer, surgery, the type of treatment, the D)/ person’s mental and physical condition E).
a) A
b) B
c) D
d) E
e) No error
Solution: b)- In part b Replace ‘depend’ with ‘depends’ since subject is singular.

3) The Indian rupee has turned out A)/ to be one of the best-performing B)/ currency in the world C)/ with a gain of well over D)/ 6% against the U.S. E)
a) A
b) B
c) C
d) D
e) No error
Solution c)- in part c with one of the plural form of verb is used so currencies will be used in place of currency

4) India’s elementary education system may be A)/ getting better at providing access B)/ to greater number of children, but C)/has never really been able to answer the question D)/ what is the measure of its success? E)
a) B
b) C
c) D
d) E
e) No error
Solution: b)- In part C greater numbers of will be used instead of greater number of.

5) The artist’s perspective, whether it is A)/ music or movie, matters and strong opinions B)/ will only discourage C)/ newbies like me D)/ from spread wings E).
 a) A
 b) C
 c) D
 d) E
 e) No error
Solution: d)- In part e Replace ‘spread’ with ‘spreading’

6) The resolution of bankruptcy cases, particularly A)/against large borrowers that contribute B)/ a major share of bank NPAs, in the C)/new Insolvency and Bankruptcy Code should D)/ help bring the NPA situation under some control E)
a) C
b) D
c) B
d) E
e) No error
Solution- a)-in part c in place of in it should be under

7) The documentary’s position is clear A)/, but the lens is always sympathetic B)/. At all times, it poses C)/ questions and offers D)/ few judgmental E).
a) A
b) B
c) C
d) E
e) No error 
Solution- d)-In part e it should be judgments

8) When the scale is debatable, border crossings A) / into Assam and West Bengal are a reality, and B) / political parties are blamed for turning C) / a blind eye to the situation over the D) / decades in order to cultivate vote banks E).
a) A
b) B
c) C
d) D
e) No error
Solution- a)-In part a it should be while in place of when

9) Since the vision remains unchange, A)/ SoftBank has decided to double B)/down on the company by C)/providing a significant capital D)/infusion and operational support E)
a) A
b) B
c) C
d) D
e) No error
Solution- a)-In part a it should be unchanged in place of unchange

10) As recently as last month, the A)/company appeared to be headed to B)/the public markets but investors balked C)/at the company’s unusual governance D)/structure and rapid rate of spending E)/
a) E
b) B
c) C
d) D
e) No error
Solution- e)-No error



BOOKS to Buy: ********************************* For IBPS PO/MT/SO/RRB Clerk ********************************* Previous Year Papers : http://amzn.to/2vfz07I Trick Based Maths (Quicker Maths) : http://amzn.to/2vfObhi ENGLISH Practice Sets : http://amzn.to/2w896PS English Book: http://amzn.to/2vfMAIo English is Easy : http://amzn.to/2uH5MwW ********** Advance/Standard Books for IBPS: ********** Quantitative Aptitude : http://amzn.to/2vfLhZL Data Interpretation (DI) : http://amzn.to/2vfuYMR Logical Reasoning : http://amzn.to/2vfUSjw English : http://amzn.to/2vfMAIo English is Easy : http://amzn.to/2uH5MwW ********************************* For SSC CGL/CPO SI/CHSL/MTS ********************************* Practice Set (Latest) : http://amzn.to/2uLbtsf Previous Year Papers : http://amzn.to/2u6SXZs Trick Based Maths (Quicker Maths) : http://amzn.to/2vfObhi ENGLISH Practice Sets : http://amzn.to/2vfMZu8 English Book: http://amzn.to/2vfMAIo English is Easy : http://amzn.to/2uH5MwW Maths Practice Set : http://amzn.to/2eUE1vK Maths Notes : http://amzn.to/2w8jsPM

No comments:

Powered by Blogger.